KARAVANA OKUSOV, IDRIJA KOLESARI IN EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

KARAVANA OKUSOV

Več info lahko dobite tu:

Ker hujšali bomo jutri (karavanaokusov.si)

Karavana okusov | Facebook

IDRIJA KOLESARI:

Vabljeni na kolesarsko-družabni dogodek Idrija kolesari!

Kje bomo kolesarili oziroma kaj smo za vas pripravili?

  • Kolesarski krog s TSK Idrija z okrepčilom v TSC Vojsko, zbor v Mejci, ob 10. uri. (Trasa: Idrija-Idrijska Bela-Krekovše-Mrzla rupa-Kotlar (TSC Vojsko)-Nikova-Idrija, skupaj 40,5 km in 1080 višinskih metrov. Trajanje vožnje: cca. 4 h. Primerno za gorska in gravel kolesa.)
  • Vodena kolesarska tura Turno kolesarskega odseka PD Idrija, zbor v Mejci, ob 10. uri. (Trasa: Idrija-Koča na Hleviški planini-Čekovnik-Idrijska Bela-Idrija, skupaj cca. 35 km in cca. 850 višinskih metrov. Trajanje vožnje: 3-4 h.)
  • Cestni kolesarski krog s KD Sloga 1920 Idrija, zbor v Mejci, ob 11. uri. (Trasa: Idrija-Fežnar-Zadlog-Črni vrh-Godovič-Idrija, skupaj cca. 30-40 km in 450 višinskih metrov. Trajanje vožnje: cca. 1:45-2:30 h.)
  • Družinski kolesarski krog s TSK Idrija z okrepčilom v TSC Vojsko, zbor v TSC Vojsko, ob 11. uri. (Trasa bo potekala po Vojskem v dolžini cca. 10 km s cca. 200-300 višinskimi metri. Trajanje vožnje: 1-2 h.)

Pomembno: za kolesarske ture zbiramo prijave tukaj: https://docs.google.com/forms/d/1Whq56ZtjKjlTYxDLx8pdV3-R3mvLOCW0mt52CmrzrAo/edit

  • Bike Park Session z društvom Zakonctedna, Bike Park Idrija, od 14. ure dalje.
  • Pumptrack delavnica z MBK Črni Vrh, Mejca, ob 15. uri.
  • Otroški kolesaski izziv s KD Sloga 1902 Idrija, Mejca, ob 16. uri.

Verjamemo, da bo vsak udeleženec našel kolesarsko aktivnost po svojem okusu. Ker je naš glavni cilj združiti kolesarjenje in druženje, smo za vas pripravili tudi kolesarsko tržnico, ki bo potekala od 14. ure dalje v Mejci. Za dobro hrano, pijačo in glasbo pa bo poskrbela Karavana okusov, ki se bo v Mejco, na povabilo KS Mesto Idrija, pripeljala že v petek in ostala z nami vse do sobote zvečer.

Se vidimo!

Več aktivnosti in podrobnosti pa tu:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100090364538401

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI:

Evropski teden mobilnosti že več kot 20 let spreminja potovalne navad državljanov z izvajanjem akcij, ki pozovejo k premisleku o naših vsakodnevnih poteh in možnostih alternativnih oblik gibanja, kjer v prvem planu ni več avtomobil, temveč hoja, kolo, skiro, vlak ali mestni avtobus. Več kot 60 % občin se vsako leto odzove povabilu k sodelovanju, med njimi tudi Občina Idrija. V tednu med 16. in 22. septembrom bomo izpeljali dve akciji, zopet pa bomo za en dan košček mesta sprostili avtomobilov in na njemu pripravili privlačne aktivnosti za vse občane!

ČETRTEK, 21. september

#županizavolani                           


V sodelovanju z Zavodom Sopotniki bomo izpeljali akcijo, v kateri se bo župan Tomaž Vencelj v dopoldanskem času prelevil v šoferja Sopotnika in bo starejše občane popeljal po vsakodnevnih opravkih.

PETEK, 22. september

Scopolijeva hiša na Kosovelovi ulici za en dan brez prometa


Občina Idrija je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2023 namenila sredstva za ureditev javnega prostora okoli Scopolijeve hiše z novim zarisom parkirnih mest, preureditvijo ekološkega otoka za odpadke in obrezom dreves in grmičevja. Obenem bomo v petek v ta prostor vnesli različne vsebine s Scopolijevo noto skupaj z večernim koncertom skupine Divje jezero. V primeru slabega vas o spremembi programa naknadno obvestimo.


08:00 – 09:00: Jutranja vadba za mlajše upokojence v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Idrija

09:00 – 10:30: »Življenjska pustolovščina J.A. Scopolija«, kamišibai gledališče za varovance Vrtca Idrija v sodelovanju z Muzejskim društvom Idrija

11:00 – 13:00: Turf-Hunt po sledeh Scopolija za O.Š. Idrija v sodelovanju z Geopark Idrija in Muzejskim društvom Idrija (začetek v Scopolijevem vrtu)

14:00 – 15:00: Poslikava tabel z motivi Scopolija v sodelovanju z dijaki GJV Idrija

14:00 – 16:00: Delavnica »Scopolijeva cvetlična vrečka« v sodelovanju z društvom Lipa Rič

15:00 – 19:00: McMobil mestno igrišče Mladinskega centra Idrija

16:00 – 17:00: Turf-Hunt po sledeh Scopolija v sodelovanju z Geopark Idrija in Muzejskim društvom Idrija (začetek v Scopolijevem vrtu)

19:00 – 21:00: Koncert skupine Divje jezero

Vse krajane in krajanke pa vabimo, da ste skupaj z nami aktivni in mobilni in se peš, s skiroji ali kolesi udeležite vseh treh dogodkov, ki jih za vas pripravljamo Občina Idrija, KS mesto Idrija in Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija v sodelovanju z našimi partnerji in da skupaj pospremimo poletje ob prehodu v jesen!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian