OBLIKUJMO NAPREDNO OBČINO ZA OBČANE – SKUPAJ!

PREDLOG št. 1

Krajevna skupnost Mesto Idrija se je pridružila politični pobudi Liste Odgovorni za Občino Idrija, da se pripravi predloge za spremembo najbolj pomembnih aktov Občine Idrija do junija 2024.

V KS smo dosedaj pri praktičnih nalogah, ki so v pristojnosti KS že ugotovili, da bi bilo smotrno predlagati določene izboljšave in uvesti rešitve, ki bodo omogočale boljše delovanje KS v odnosu do župana, občinskega sveta in občinske uprave in s tem tudi politično zagotoviti bolj pregledno obravnavo zahtev KS in želja krajanov.

Tudi mi objavljamo predlog LOI št. 1, ki bi dopolnil 110. člen Poslovnika Občinskega sveta Občine Idrija (Ur. l. RS, 28/2021) z novo 2. točko 110. člena “IZVAJANJE ODLOČITEV SVETA”.

Vsekakor izboljšave so možne. Živeti v napredni Občini pomeni, da moramo vsi stopiti skupaj in odprto iskati rešitve za vse izzive v skupnosti. Odgovorno, transparentno, strokovno in vključujoče.

Če imate predlog v vezi sprememb in dopolnitev Statuta Občine Idrija, Poslovnika občinskega sveta in Odloka o krajevnih skupnosti in bi tudi sami radi videli, da se kaj uredi drugače nam pišite na ks-mestoidrija@idrija.si

Veseli bomo vsakega predloga, ki ga bomo preučili in vam odgovorili.

Vabljeni k sodelovanju.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian