Okrogla miza: Turizem da ali ne? – Izzivi razvoja turizma v občini Idrija

Občina Idrija se ponaša z izredno bogato kulturno in tehniško dediščino, na račun katere se je zapisala na Unesco seznam svetovne dediščine, njeni prebivalci pa živimo v čudoviti in neokrnjeni naravi. Lahko bi rekli, da imamo za razvoj turizma teoretično vse: bogato dediščino in idealne naravne danosti, imamo Zavod za turizem ter Idrijsko-cerkljansko razvojno agencijo in Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija, pa tudi finančna podpora občine tej panogi ni skromna.

Kje se torej zatika? Ali prebivalci res ne vidimo priložnosti v turizmu? Morda finančna sredstva niso najbolje porabljena? Je problem v povezanosti turističnih deležnikov? Imamo dovolj ponudnikov?

Na okrogli mizi želimo ključne deležnike, ki vplivajo na razvoj turizma v občini Idrija, spodbuditi k razmišljanju o realnem stanju, o problemih. S pomočjo zunanjih gostov pa računamo na izmenjavo izkušenj in stališč o tem, kako rešiti težave, kje začeti in kakšno strategijo ubrati.

Dogodek je namenjen zainteresiranemu prebivalstvu: tako tistim, ki vidijo v turizmu priložnost za gospodarsko dejavnost in si želijo tesnejšega povezovanja turizma z lokalnim okoljem, kot tistim, ki preprosto želijo o razvoju turizma v naši občini izvedeti več.

Skupaj lahko, moramo in zmoremo premikati stvari na bolje.

Prisrčno vabljeni in pridite v čimvečjem številu!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian